Medveđa Vesti

Podeljeni rančevi prvacima

Opštinu Medveđa danas su posetili predstavnici Koordinacionog tela a razlog posete bio je podela rančeva za đake prvake.

„Sa malim zakašnjenjem, danas su u ovoj opštini podeljeni rančevi i školski pribor za 86 đaka prvog razreda osnovne škole. Zbog određenih razloga ove račeve smo podelili sa zakašnjenjem od nekih mesec – dva ali smatramo da nikad nije kasno i da ćemo ovu aktivnost sprovesti na vreme u toku naredne godine“ – rekao je Stanković.

U holu osnovne škole „Gornja Jablanica“ deca i njihovi roditelji aplauzom su dočekali predsednika opštine Medveđa, dr Nebojšu Arsić kao i njegove goste iz Koordinacionog tela.

„Jako sam ponosan na vas, verujem da će vam ovi rančevi i školski pribor biti od koristi, kako vama tako i vašim roditeljima a na vama je da učite i budete što uspešniji i bolji đaci“ – rekao je Arsić pozdravljajući ove mališane koji su, kako nam se bar učinilo, bili srećniji zbog posete njihovog predsednika opštine, nego li zbog poklona koji su dobili.

podela-ranceva-12

Prisutne đake i roditelje je pozdravio i predsednik Koordinacionog tela, Zoran Stanković, koji je pozvao decu da budu njegovi gosti u Beogradu i da sa njim obiđu Zoološki vrt.

U znak zahvalnosti, ova predivna deca su pripremila i prigodni program na srpskom, romskom i albanskom jeziku.

podela-ranceva

„Imam troje dece i ovaj poklon bi mi mnogo više značio da smo to dobili na početku školske godine jer mi smo školski pribor i rančeve već kupili. Do sledeće godine deca to neće sačuvati. Hvala im u svakom slučaju ali mi se ne dopada što zbog nečije greške ovaj poklon nema pravu vrednost“, priča nam majka troje dece iz Medveđe.

podela-ranceva-2

Koordinaciono telo je ove rančeve i školski pribor trebalo da podeli prvacima početkom školske godine, tačnije prvog septembra ali razlog i danas, saznali nismo.