Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Podeljeni ugovori za 113 poljoprivrednika sa teritorije Bojnika

Ugovore za nabavku nove opreme i mehanizacije danas je potpisalo 113 poljoprivrednika sa teritorije opštine Bojnik koja je za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojila 4,2 miliona dinara. Prisutne poljoprivrednike, u sali Doma kulture, pozdravio je predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović, rekavši da je potpisivanje ovih ugovora usporila epidemiološka situacija u našoj zemlji.

Ivica Jovanović, predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik rekao je da osim ovog programa u narednom periodu biće podeljeni ugovori i poljoprivrednicima koji se bave voćarstvom, stočarstvom i pčelarstvom, a da je za sve ove programe apliciralo oko 350 poljoprivrednika.

Svim poljoprivrednim proizvođačima novac je uplaćen odmah u toku dana.

„Meni ova pomoć puno znači. Kupio sam prikolicu za stajnjak koju sam platio 2.500 eura a od opštine Bojnik dobio sam povraćaj sredstava u iznosu od 1.000 eura. Ovom prilikom se zahvaljujem lokalnoj samoupravi i Poljoprivrednoj službi iz Bojnika koja misli na nas poljoprivrednike“- rekao je Milan Ilić iz Kacabaća koji se bavi stočarstvom.

 

Info centar juga