Bojnik Društvo Lebane Leskovac Medveđa Vesti

Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u 2017 godini

PKS-Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga u saradnji sa Centrom za privredna pitanja PKS, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Fondom za razvoj i Razvojnom agencijom Srbije, organizovala je prezentaciju aktuelnih programa podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnika u 2017 godini“.
Slobodanka Džinović-Kojić, samostalni savetnik u Centru za privredna pitanja PKS, govorila je o aktuelnim programima državne pomoći mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnika u 2017 godini“.

Vlada Ristić iz sektora kredita i garancija Fonda za razvoj Republike Srbije, govorio je o kreditima koje Fond za razvoj odobrava privrednicima. Programe državne pomoći ispred Razvojne agencije Srbije predstavile su predstavnice Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Dragana Belenzada i Jelena Pavlović, projekt menadžeri One su pozvale sve prisutne da dodju u Centar za razvoj i da se detaljnije informišu o svim raspoloživim programima Razvoje agencije Srbije.

Sanja Cvetković iz Filijale NZS Leskovac, upoznala je sa aktuelnim programima NZS i subvencijama koje su namenjene poslodavcima u 2017. godini.
Značaj ovog stručnog skupa je pre svega u informisanju mikro, malih i srednjih preduzeća o mogućnostima finansiranja, odnosno aktuelnim programima podrške u 2017 godini koja je kao i prethodna proglašena za godinu preduzetništva, a cela decenija je decenija posvećena tome.