Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Podrška ženam za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

U opštini Lebane u toku je realizacija projekta  „Podrška ženama za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva“. Projekat se sprovodi u okviru programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva za 2019. godinu, koji sprovodi  Kabinet ministra bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Republici Srbiji.

Ciljevi ovog programa su razvoj društvene svesti o važnosti ženskog inovacionog preduzetništva, konkretna podrška razvoju ženskog inovacionog preduzetništva, na nacionalnom i lokalnom nivou, kroz pokretanje novih i razvoj postojećih ženskih biznisa.

Projekat „Podrška ženama za razvoj invacionog preduzetništva u opštini Lebane“ namenjen je nezaposlenim ženama, koje imaju inovativnu biznis ideju i žele da pokrenu svoj biznis dobijanjem novčane i nenovčane podrške, kao i postojećim preduzetnicama sa teritorije opštine Lebane, koje žele da unaprede svoj postojeći biznis kroz inovacije.

Učesnice projekta u opštini Lebane dobiće novčanu i nenovčanu podršku za razvoj svojih inovativnih biznis ideja pohadjanjem preduzetničkih obuka, dodelom grantova za pokretanje ili razvoj postojećih biznisa, kao i podrskom od strane svojih mentora.

Predstojeće aktvnosti na projektu  su tribine u mesnim zajednicama na teritoriji opštine Lebane, gde će zainteresovane učesnice imati mogućnosti  da se detaljno informišu o konkursu. Nakon tribina sledi prijava za učešće na konkurs, pohadjanje preduzetničkih obuka i dodela grantova.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na broj telefona 063/8707163 – ili mail pokretmladihsnaga@gmail.com

 

(Info centar juga)