Leskovac Vesti

„Podsticanje zapošljavanja mladih“

U okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“, u dvorištu Skupštine grada uručena je oprema za udruženja i zadrugu sa područja Leskovca.

Leskovac – Ovaj projekat finansira nemačka Vlada, a sprovode Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.
Opremu su dobili Zemljoradnička zadruga „Zelena zvezda“ i pčelarska udruženja „Beli bagrem“ i „Leskovac“.

ditman-01

Na svečanom događaju primopredaje prisutnima su se obratili Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, Aksel Ditman, ambasador Nemačke u Srbiji, Đorđe Micić, predsednik Zemljoradničke zadruge „Zelena zvezda“, Nenad Petković, predstavnik pčelarskih udruženja „Beli bagrem“ i „Leskovac“ i Bojan Tojaga, direktor Agencije za lokalni ekonomski razvoj.
„Podsticanje zapošljavanja mladih“ realizuje se preko GIZ JEP projekta nemačke Vlade. Potpisnici memoranduma o saradnji su GIZ JEP, HELP, ALER i pojedinačno zadruga i udruženja. Vrednost projekta je oko 30 000 eura.

ditman-02

Kroz podršku u opremi poljoprivrednoj zadruzi „Zelena zvezda“ i pčelarskim udruženjima „Beli bagrem“ i „Leskovac“, 80 mladih iz ruralnih područja će biti motivisano i nakon uključivanja će imati mogućnost da unaprede svoje znanje da vode i razvijaju poslovanje u okviru svog poljoprivrednog domaćinstva, rečeno je danas.