Preševo

Pogrešan čovek na važnom mestu

Od početka rada Koordinacionog tela za Medveđu, Preševo i Bujanovac pa do današnjih dana najgori mogući izbor za rukovodioca ove važne institucije je izbor dr Zorana Stankovića

Od početka svog mandata 2012.godine vidljivo je bilo da na mestu na kome se nalazi neće učiniti ama baš ništa na poboljšanju odnosa Srba i Albanaca koji žive u ovom delu Srbije. To se pokazalo kao tačno jer u boljitku odnosa i zajedničkog života nije ništa učinjeno. Utisak poznavalaca prilika a i samih građana na ovim prostorima je da dr Stanković ili ne zna ili neće da svojim radom da doprinos u boljem ekonomskom i političkom životu dve zajednice.
Što je još gore za njega se zna da nije voleo da obilazi ili veoma retko da prodje kroz Medvedju gde je do danas bio samo toliko da može da se uporedi sa prstima jedne ruke. U Preševu jos manje, dok je u Bujanovcu boravio onoliko koliko se može izbrojati na prstima obe ruke. Više je bio sklon salonskim ponašanjem u Beogradu sa svojim kolegama penzionerima u ogovaranju vlasti i u zauzimanju prvog mesta ispred šaltera kada se prima plata.
O problemima građana, na primer Medveđe koji su se žalili na nezakonitu seču šuma ili ne upisivanje pojedinih građana u biračke spiskove nije ga bilo briga. Nije održao nijedan sastanak na kome bi se razgovaralo o bilo kakvim problemima žitelja sve tri opštine. Vreme je provodio u Beogradu i iz daljine vodio koordinaciju Koordinacionog tela.
Ovakvo u najmanju ruku neodgovorno ponašanje Stankovića nije prvi put. U vreme kada je bio Ministar zdravlja 2011.javna je tajna da je  zdravstvo  bilo u najgorem položaju jos od 2000 godine. I tada se Stankvić nije mešao u svoj posao.
Kao Ministar odbrane 2006/7 godine vojska tadašnje Srbije i Crne Gore je bila na najnižem mestu po opremljenosti i spremnosti za odbranu od raznih neprijatelja teritorije koje Ministar pokriva. I ponovo nije učinjeno ništa. Nije se čovek mešao u svoj posao. Svoju nesposobnost da učini nešto i približi stavove i da učini nešto da poboljša svakodnevni život građana Bujanovca, Medveđe i Preševa, krunisao je sve dužim boravkom u svom Beogradu a terenski rad i svakodnevne susrete u rešavnju problema građana obe nacionalnosti prepustio je bogu. Ako veruje u njega.
Nadamo se da će mandatar za sastav nove vlade na ovako važnom mestu u Republici Srbiji postaviti čoveka koji ima sluha, volje i znanja da svojim delovanjem obezbedi bolji život svih građana ovog dela Srbije. Na zadovoljstvo svih.