Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Poklon predstava školarcima za početak nove školske godine

Ekološka predstava za decu Sačuvajmo prirodu biće prikazana sutra od 13 sati na sceni Doma kulture „Radan“.

Ovo je predstava u kojoj decu upoznajemo sa stranim i čudnim terminima kao što su reciklaža, ekologija, te zaštita prirode i njeno očuvanje, a sve to opet kroz igru i zabavu. U predstavi su isprepletani bajkoviti i realni likovi koji su u funkciji jedni drugima.

U predstavu nas uvodi Boća Zloća, namrgođeni probisvet, danguba i lenština. Oko njega smeće, dim, flaše, ostaci od hrane. Pojavljuje se Zorica Dobrica, koja hitro sređuje haos koji je Zloća napravio i ukazuje mu da takvo ponašanje nije prime-reno. Svakako bi se mogao baviti korisnijim stvarima. Poziva ga da joj pomogne u očuvanju i sređivanju životne sredine i na taj način spase sebe od dosade i uradi nešto korisno.

Da li će doći do ekološke katastrofe ili će Zorica uspeti da prevaspita nevaljalog Zloću i sačuva prirodu videćete u ovoj edukativnoj, ekološkoj predstavi za decu.

Predstava je interaktivna sa decom, propraćena originalnim songovovima i živopisnom koreografijom.

Deca ne samo da imaju slobodu da komentarišu već mogu sa glumcima i da glume.

Igraju Tanja Krčamrik glumica zaposlena u Narodnom pozorištu Leskovac i Miodrag Krčmarik glumac, zaposlen kao profesor na dramskom odseku Fakulteta umetnosti Priština – Kosovska Mitrovica.

DOBRODOŠLI DRAGI PRVACI!!!