Bojnik Lebane Vesti

"Pokrenimo mlade iz ruralnih sredina“

Udruženje građana Budilnik juga Lebane realizuje projekat „Pokrenimo mlade iz ruralnih sredina“ u partnerstvu sa UG Građanski Savet opštine Bojnik. Cilj projekta je podsticanje pozitivnog delovanja šire društvene zajednice Lebana i Bojnika prema deci iz ruralnih sredina, razvoj i podsticanje obrazovanja i društvene svesti o značaju tolerancije. Podsticanje svesti o uključivanju dece iz ruralnih sredina u kulturne manifestacije.

Učesnici ovog projekta su pet Osnovnih škola u Lebanu i Bojniku odnosno učenici iz ruralnih sredina i nastavnici. Jedna od planiranih aktivnosti na projektu je i organizovana poseta Narodnom muzeju u Leskovcu za učenike iz ruralnih sredina.

Učenici OŠ „Stanimir Veljković Zele“ iz Bojnika i OŠ „Radoje Domanović“ iz Bošnjaca izdvojeno odeljenje Cekavica posetili su  Narodni muzej u Leskovcu. Prva od planiranih aktivnosti na projektu bila je poseta pozorišnoj predstavi za učenike iz ruralnih sredina ovih dveju opština.

Učenici OŠ “ Vuk Karadžić“ iz Lebana izdvojeno odeljenje Buvce i učenici OŠ “ Stojan Ljubić“ iz Kosančića prošle nedelje, u toku Smotre amaterskih pozorišta u Domu kulture „Radan“ u Lebanu, odgledali su pozorišnu predstavu “U strahu su velike oči”.

Naredna planirana aktivnost je poseta arheoloskom lokalitetu Caricin grad.