Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Pokušali da se nelegalno priključe na kanalizaciju pa oštetili vodovodnu mrežu

Krivicom meštana iz Bogojevca tokom noći 5.avgusta došlo je do prestanka urednog vodosnabdevanja svih građana u Navalinu i Bogojevcu, saopštio je leskovački Vodovod.

Kako se navodi u saopštenju zbog pokušaja da se ilegalno priključe na kanalizacionu mrežu na lokaciji ul.Mladena Cvetkovića 34a, protiv počinioca, vlasnika objekta i rukovaoca mašinom koji je vršio iskop, podnete su krivične prijave tužilaštvu. Tom prilikom oštećena je javna gradska vodovodna mreža, dovedena je u pitanje ispravnost vode za piće zbog vandalskog upada u vodosistem nestručnih i neovlašćenih lica koja su saučestvovala u ovom divljačkom incidentu.

Od nadležnih organa očekujemo da najstrožije sankcionišu ovakav postupak, kako se lanac takvih postupaka ne bi nastavio.

JKP Vodovod obaveštava građane da su sve ekipe na terenu i da ulažu napore da se ponovo uspostavi režim redovnog vodosnabdevanja, kako bi Navalin i Bogojevce dobili pitku vodu. Takođe, preduzeće poziva sve građane da nas obaveste ukoliko primete slične radnje na kanalizacionoj ili vodovodnoj mreži od strane nesavesnih građana.

Za ispravnost pitke vode nadležne su nezavisne institucije koje angažuje JKP Vodovod. Ovakvim postupcima građani dovode u pitanje zdravlje svojih sugrađana i zato ih opominjemo da takve aktivnosti ubuduće ne rade, u suprotnom Vodovod ćr tražiti najstrožije sankcionisanje, zaključuje se u saopštenju leskovsačkog Vodovoda.