Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Polaganje venaca na spomenik palim borcima u sukobima i NATO agresiji od 1990-1999

Na dvadeset drugu godišnjicu početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković Stojanović i zamenik predsednika Skupštine Leskovca Oliver Antanasijević položili su venac na spomenik palim borcima u sukobima i NATO agresiji 1990-1999.

Tom prilikom zamenica gradonačelnika je kazala:

„Grad Leskovac je pretrpeo brojne žrtve u agresiji. 22 godine su prošle, ali naše sećanje na te nesrećne dane nikada neće proći. Zato je Leskovac nakon dvadeset godina od početka NATO agresije podigao ovaj spomenik posvećen stradalima u sukobima i NATO agresiji 1990-1999 godine. Podizanje spomenika je obaveza grada Leskovca prema onima, koji su dali najvrednije, svoje živote. Dug pre njima je nenaplativ i večan i mi ćemo ih se uvek sećati. Neka im je večna slava i hvala.“

Pored predstavnika lokalne samouprave vence su danas položili i predstavnici Organizacije boraca veterana rata 1991-1999 i SUBNORA.

Dušan Nikolić predsednik Organizacije je rekao da je Leskovac imao preko 12500 učesnika rata 1999 godine i da s ponosom možemo istaći da je naš grad grad heroja koji su svoje živote dali za slobodu Srbije, kao i da dolazeće generacije ne smeju zaboraviti te događaje.

infocentarjug.rs