Hronika Srbija Vesti

Policija u Nišu zaplenila više od pola tone marihuane

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije, kojima je tom prilikom čestitao na uspešno sprovedenoj akciji tokom koje je zaplenjeno 520 kilograma marihuane u Nišu.

Načelnici i pripadnici UKP-a informisali su ministra o svim pojedinostima akcije zaplene droge, koja je, spakovana u 134 paketa, stigla sa prostora Kosova i Metohije i bila je namenjena za dalju prodaju po gradovima i mestima Srbije.

Vulin je naglasio da se odlučna borba MUP-a sa narko-dilerima nastavlja, bilo da je Srbija tranzitna zemlja ili krajnja destinacija za prodaju narkotika, istakavši da će policija uhapsiti svakog ko unosi i prodaje drogu u našoj zemlji.

Srbija nikada neće biti sigurno mesto za trgovinu narkoticima, poručio je ministar i dodao da svaka zaplena narkotika za policiju predstavlja veliki uspeh i pobedu.

On je ukazao na to da je policija svoju rešenost da se obračuna sa trgovinom narkoticima pokazala dobrim rezultatima ostvarenim u poslednjih godinu dana, kada je zaplenila više od osam tona narkotika i otkrila više od 40 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane.