Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Poljoprivrednici Medveđe potpisali ugovore za investiranje u svoja gazdinstva

Predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, potpisao je danas u Skupštinskoj sali opštine, ugovore sa poljoprivrednicima.

Za sprovođenje Programa poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Medveđa za 2021. godinu, Odlukom o budžetu opredeljeno je 3.100.000,00 dinara.

Od tog iznosa, za investicije u fizička sredstva, čija podela je izvršena danas, kao mera podrške poljoprivrednicima, izdvojeno je 1.750.000,00 dinara, zatim za veštačko osemenjavanje krava i junica opredeljeno je 850.000,00 dinara i za meru kreditne podrške 500.000,00 dinara.

 

 

Današnjim potpisivanjem ugovora završena je podela sredstava poljoprivrednicima kao deo podsticajnih mera investiranja u fizička sredstva. Za navedenu meru, na konkursu koji je bio otvoren u julu mesecu pristiglo je 62 zahteva. Prednost prilikom rangiranja imala su poljoprivredna gazdinstva, koja pravo na podsticaj nisu iskoristila u protekloj godini zbog iscrpljenih sredstava.

Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa je istakao da se nada da će iduća godina biti povoljnija za poljoprivrednike, u smislu pomoći države i lokalne samouprave, obzirom da su sredstva u budžetu opredeljena za poljoprivredu umanjena i za sve ostale korisnike, zbog situacije u kojoj se nalazi, ne samo naša opština, već cela zemlja i svet.

infocentarjug.rs