Leskovac Vesti

Poljoprivrednicima za subvencije podeljeno još 10,3 miliona dinara

Poljoprivrednim proizvođačima iz Belanovca, Bobišta, Bogojevca, Vinarca, Vlasa, Gornjeg Sinkovca, Gornjeg Stopanja, Gornjeg Trnjana, Grajevca, Donje Jajine, Donjeg Sinkovca, Donjeg Stopanja, Donjeg Trnjana, Drćevca, Dušanova, Zlokućana, Jarsenova, Jašunje, Milanova, Navalina, Podrimca, Rudara, Svirca, Turekovca  i Leskovca danas su svečano podeljene subvencije.
Poljoprivrednici iz 19 sela i grada Leskovca ostvarili su pravo na podsticajna sredstva iz budžeta grada po konkursu koji je raspisao Fond za razvoj poljoprivrede grada Leskovca. Na VPSSS u Leskovcu uručeno je 237 ugovora, ukupne vrednosti 10,3 miliona dinara.
Podela subvencija poljoprivrednim proizvođacima iz Leskovca i iz sela koja gravitiraju oko njega je peta po redu u ovoj godini i sa njom grad Leskovac je ispunio kompletnu obavezu iz 2016 godine.
U predhodnom periodu Ugovore o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje dobili su i poljoprivrednici iz 84 sela koja gravitiraju oko Grdelice, Vučja, Manojlovca i Pečenjevca. Za ovu namenu ukupno do sada izdvojeno je 24 miliona dinara.
(ICJ)