Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić posetila opštinu Lebane

Pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić juče je posetila opštinu Lebane. Tom prilikom razgovarala je sa predstavnicima lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem, o svemu onome šta opština Lebane radi da bi se poboljšala demografska slika, zadržali mladi i olakšao život porodica.

„Pored direktne podrške iz budžeta, lokalna samouprava je u saradnji sa NSZ u proteklom periodu dala šansu mladima da odrade stručnu praksu, a očekujemo i potpisivanje ugovora za projekat Moja prva plata koji podržava Vlada RS, gde će 40-ak njih dobiti šansu za zaposlenjem. Takođe, izvesno je i proširenje radnog kapaciteta u postojećim kompanijama na teritoriji naše opštine što pogoduje ostanku omladine“, rekao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

„Cela Evropa ima negativan prirodni priraštaj, što ne daje utehu našoj zemlji, ali mi je drago da čujem da postoje opštine sa stabilnim brojem novorođene dece, kakva je opština Lebane i to je pokazatelj da rukovodstvo dobro radi“, istakla je pomoćnica Aleksandra Čamagić.

 

Čamagić je dodala da je ono što će sigurno zadržati porodice i omladinu na ovom području osnivanje Radne grupe za razvoj južne Srbije, čiji je cilj put preko Radan planine i povezivanje turističkih potencijala i opština u ovom kraju što će osnažite turizam i sam razvoj ovog dela Srbije.

Opširnije u video prilogu.

infocentarjug.rs