Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Srbija Vesti

Ponos Lebana Lena Zlatanović

Trinaestogodišnja Lena Zlatanović iz Lebana nosilac braon pojasa trenira karate već sedam godina i pravi je ponos opštine Lebane. Nekada karatistkinja Karate kluba Viktorija iz ovog mesta, a od pre pet godina i član leskovačkog Karate kluba Unsu u kome vredno radi pod vođstvom trenera Jelene Stanojević.

Ova divna devojčica svakako je najuspešnija karate takmičarka iz ovog mesta koja u svojoj kategoriji niže uspehe i Lebanu donosi brojne zlatne, srebrne i bronzane medalje sa vise od stotinu takmičenja na kojima je učestvovala. Lena je učenica OŠ Vuk Karadžić iz Lebana i ove godine kreće u 8. razred. Učesnica je evropskog prvenstva u Beogradu na kome je prošle godine osvojila treće mesto. Član je Fudokan Saveza Srbije na čijoj se rang listi za 2022.godinu nalazi na prvom mestu.

Lenu u narednom periodu očekuju i četvorodnevne pripreme sa Reprezentacijom Srbije na planini Rudnik, a potom u oktobru i put na Evropsko takmičenje u Italiji u gradu Rimini sa koga će se kako nam je rekla vratiti sigurno sa još nekom medaljom. Inače Lena Zlatanović je dobitnica i 8. Novembarske nagrade opštine Lebane za 2021.godinu.

 

infocentarjug.rs