Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Ponovo klizište u Nemanjinoj ulici u Lebanu, odnet deo puta

Noćas oko 30 minuta posle ponoći porodicu Ljubiše Smiljkovića u Lebanu probudila je tutnjava i prasak. Kako za naš portal kaže Ljubiša Smiljković najpre su pomislili da su se srušila drva, ali kad su izašli u dvorište videli su da se urušio deo puta iznad njihove kuće u ulici Nemanjinoj 150.

„Kad smo izašli u dvorište imali smo šta i da vidimo, voda je jurila kroz dvorište. Najpre smo zagradili da voda ne ide kroz dvorište već u kanalizaciju, a nakon toga smo sin i ja koliko toliko sanirali deo puta“ priča za naš portal Ljubiša Smiljković.

Kako kaže Smiljković, odmah su obavestili policiju jer je postojala mogućnost da neko sleti sa puta, međutim po njegovim rečima ulica nije zatvorena za saobraćaj. Najverovatnije se radi o klizištu koje je proradilo usled naglog topljenja snega jer je u istoj ulici, nedaleko od ovog mesta i 2015. takođe proradilo klizište koje je srušilo kuću Stanojke Radosavljević.

 

Ljubiša kaže da su u toku dana bili predstavnici iz lokalne samouprave, ali da će se dalji koraci preduzeti u ponedeljak. Inače oni su ovaj problem prijavljivali još od 2000. godine, ali sve se završilo samo na tome, jer kako kaže Ljubiša niko nikad nije reagovao.

 

Na ulici se vidi i ogoljena šahta za kanalizaciju, a ono što uliva dodatni strah je što se sneg još uvek topi i građani u ovom delu ulice strahuju da se opet ne pokrene klizište.