Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Poseta pomoćnice ministra za brigu o porodici i demografiju opštini Medveđa

Aleksandra Čamagić, pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije, boravila je juče u radnoj poseti opštini Medveđa.

Na sastanku koji je održan u kabinetu predsednika opštine, dr Nebojše Arsića, razgovaralo se o trenutnoj demografskoj strukturi na teritoriji opštine Medveđa, kao i o primeni mera prenatalne politike koju promoviše Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Na konferenciji za medije, Aleksandra Čamagić je izjavila da je svako novčano izdvajanje u malim opštinama, za porodicu od velikog značaja, ali da je podjednako važna i atmosfera podrške mladim parovima da ostanu u lokalnoj sredini.

„Naš zadatak je da obiđemo sve lokalne samuprave, i da nakon toga predložimo set mera koje na koordinisan način, dugoročno i u odnosu na specifičnost sredine, treba da daju očekivani rezultat i doprinesu popravljanju loše demografske slike u Srbiji“, rekla je Čamagić.

Ona je dodala da je porodici potrebna podrška svih institucija, posebno u vreme pandemije, kada je dodatno izložena teretu očuvanja zdravlja, kako mentalnog tako i fizičkog. Podrška porodici, kako je izjavila, ne mora uvek biti finansijska, jer briga o porodici podjednako podrazumeva i stvaranje ambijenta za njeno osnivanje, pa je tako pomoć porodici i otvaranje novih radnih mesta, obnavljanje vrtića i škola, ili briga o starima.

infocentarjug.rs