Jug Srbije Medveđa Vesti

Posle 60 godina održane seoske litije u selu Petrilje

U čast Sv. velikomučenika i iscelitelja Pantelejmona, posle gotovo 60 godina, održane su seoske litije u selu Petrilje. Meštani i organizatori su ovom prilikom takođe obeležili i privođenje kraju radova na turističkom lokalitetu vodopad na ćoravom potoku, mostovima i stazama koje se nalaze na samo stotinak metara od seoske škole ispred koje je održana sveta liturgija. U prisustvu meštana i gostiju, svetu liturgiju su služili sveštenici Boban Vuković i Miloš Živić.

Svečanosti su prisustvovali Ljubiša Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Medveđa i Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine Medveđa.

U okviru svojih aktivnosti Turistička organizacija opštine Medveđa je ovog proleća započela radove na uređenju vodopada u selu Petrilje, kao i infrastrukture na prilazu toj turističkoj lokaciji. Ove radove kao i radove na postavljanju turističke signalizacije na teritoriji opštine Medveđa većim delom iz svojih privatnih sredstava finansirali su zaposleni u Turističkoj organizaciji opštine Medveđa.

 Izvor i Foto: Turistička organizacija Medveđa