Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Potencijalni investitor iz Švedske danas posetio Lebane – još 600 radnih mesta

Nakon uspešno realizovane investicije u Lebanu, otvaranje pogona Lebanteks – kompanije Ormo iz Turske u 2017. godini, uz veliku podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade RS, predstavnici lokalne vlasti u Lebanu danas su se sastali sa potencijalnim investitorom iz Švedske koji je zainteresovan za ulaganje u Lebanu. 

„Danas smo ugostili potencijalne investitore iz Švedske koji su zainteresovani za ulaganje u našoj opštini. Na sastanku smo dogovorili neke detalje koji bi se realizovali u toku 2018. i 2019.  godine. Radi se o kompaniji „Rimaster“ iz Švedske, oni se bave proizvodnjom kablova za tešku auto industriju. Pogon bi trebao biti sagrađen na površini od 5000 kvadratnih metara“ – rekao je Ivan Bogdanović, predsednik opštine Lebane.

Kompanija „Rimaster“ iz Švedske, proizvodi kablove za tešku auto industriju a svoj pogon bi sagradili na površini od 5000 kvadratnih metara u selu Bošnjace.

„Za Lebane nema zaustavljanja, prvi investitor iz Turske, kompanija Ormo je povukla nogu, drugi potencijalni investitor je iz Švedske. U pitanju je kompanija „Rimaster“ zainteresovani su da sagrade jednu fabriku, ukoliko im odgovaraju uslovi koje smo im ponudili kao lokalna samouprava“, istakao je Goran Jović predsednik Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug.

Naravno da ovde mora da se uključi i ministarstvo privrede ističe Jović i dodaje da bi za početak u novoj fabrici posao dobilo oko 300 radnika a da bi narednih godina posao dobilo još 300 radnika.

„Ovo je znak da možemo očekivati još investitora i da je Lebane konačno krenulo putem napretka“ ističe Jović.

Kompanija „Rimaster“ bi u naredna dva meseca trebala da odluči hoće li u Bošnjacu graditi fabriku. Prema Jovićevim rečima lokalna samouprava im je ponudila da u narednih prvoj godini budu oslobođeni plaćana poreza i lokalnih taksi prema opštini Lebane i ponudiula im je državno zemljište u Bošnjacu pored samog puta M 9.

Nakon završetka sastanka obišli su krug i hale nekoliko fabrika, koje su trenutno u stečaju i koje bi mogle da budu povoljne lokacije za otvaranje proizvodnog pogona ove švedske fabrike u Lebanu.

 

 Zabranjeno preuzimanje slika i teksta bez pozivanja na izvor.