Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Potpisan ugovor o saradnji između grada Leskovca i nemačke organizacije HELP vrednosti 96.000 evra

Danas je potpisan ugovor između Grada Leskovca i nemačke organizacije HELP projekat – „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2022. godina ukupne vrednosti 96 hiljade evra, od čega učešće Grada Leskovca iznosi 33 hiljada i 600 evra, dok ostatak finansira nemačka Vlada preko organizacije HELP.

„Od početka saradnje našeg grada sa nemačkom organizacijom HELP realizovano je 8 projekata ekonomskog osnaživanja, zapošljavanja i samozapošljavanja u vrednosti od preko milion evra, tačno milion i sto deset hiljada evra, i to dodelom 366 pojedinačih grantova u opremi i za jednu kooperativu, uz sufinansiranje Grada od 30 %. U cilju podsticanja preduzetničkog duha i njegovog jačanja, putem ovog programa podržano je 40 grantova o donaciji opreme prosečne vrednosti 2.400 evra i to za zanatske i uslužne delatnosti. Pored toga, podržanim korisnicima biće pružena i mentorska i savetodavna pomoć u procesu osnivanja ili, ako već postoji samostalna delatnost, u procesu širenja te poslovne delatnosti, zatim poslovne i stručne obuke zajedničkim delovanjem lokalnih partnera“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović

„Mladi preduzetnici sa svojim preduzećima pokretači su ekonomskog napretka i prosperiteta. Oni svojim radom i delom doprinose stvaranju bolje budućnosti njihove dece i porodice u svom rodnom gradu, a pritom su pokretanje sopstvenog biznisa i razvoj preduzetništva efikasniji načini i da se poveća zaposlenost u gradu i zemlji“, dodao je gradonačelnik Cvetanović zahvalivši se gospođi Bubanj i organizaciji HELP na dugogodišnjoj saradnji.

Maša Bubanj, menadžer za ekonomski razvoj organizacije HELP, izrazila je veliko zadovoljstvo i čast što se nastavlja saradnja između Grada Leskovca i HELP.

„Uvek je zadovoljstvo biti u Leskovcu. Našu dugogodišnju saradnju odlikuje veliki broj uspešnih projekata zato bih se zahvalila timu koji je ispred lokalne samouprave Leskovca zadužen za sprovođenje projekata i svima koji doprinose uspešnoj realizaciji istih. Ovo je osmi po redu projekat koji realizujemo uz pomoć nemačke Vlade, a cilj je socio-ekononski razvoj i podrška privrednom oporavku usled izazvane kovid-19 pandemije. Cilj je da se ojačaju mali privrednici uz određenu metodologiju koju nemačka organizacija HELP sprovodi“, rekla je ona i dodala da prema poslednjoj analizi koju je HELP radio preko 74% podržanih biznisa u Srbiji je i dalje aktivno i zahvalila se gradu Leskovcu koji je donator u okviru projekta.

infocentarjug.rs