Srbija Vesti

Potpisani kolektivni ugovori za državne organe i opštine

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić potpisao je juče sa reprezentativnim sindikatima i udruženjem poslodavaca dva kolektivna ugovora, kojima se uređuju dodatna prava zaposlenih u državnim organima i organima jedinica lokalnih samouprava.

Poseban kolektivni ugovor za državne organe u ime sindikata potpisali su predsednik Sindikata uprave Srbije NJegoš Potežica, predsednik Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima Republike Srbije Slađanka Milošević i predsednik Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije Milan Đurđević.

Poseban kolektivni ugovor za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave potpisali su predsednik Sindikata uprave Srbije NJegoš Potežica i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić.

Kolektivni ugovori stupaju na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku“, čime se stvaraju uslovi za kontinuitet u ostvarivanju prava zaposlenih u pogledu minulog rada, jubilarne nagrade, solidarne pomoći, kao i drugih prava.

Kolektivni ugovori potpisani su nakon dijaloga koji je sa sindikatima vodio ministar Ružić, uz veliku podršku predsednice Vlade Ane Brnabić.

 

(FOTO/MDUL/Saopštenje ministarstva)