Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Potpisani Ugovori i za preostale dve obuke na projektu „Lepota je u veštini i znanju“

Projekat „Lepota je u veštini i znanju“ finansira se u okviru Javnog poziva Podrške jedinicama lokalne samouprave u osnaživanju mehanizama za rodnu ravnopravnost UNOPS-SWISS PRO.

Sredstva u iznosu od 3.300,00 američkih dolara obezbeđene su preko projekta za održavanje stručnih obuka za frizera, šminkera i manikira, dok je lokalna samouprava opštine Medveđa uzela učešće i podržala projekat sa iznosom od 680 USD.

U Skupštinskoj sali opštine Medveđa podeljeni su Ugovori i za preostale dve obuke, za frizera i manikira, koje treba da počnu u toku nedelje. Prva od obuka, za šminkera, uspešno je završena prošle nedelje, a polaznice su izuzetno zadovoljne stečenim znanjem koje će svakako iskoristiti i eventualno započeti sopstveni posao. Nakon završetka svih obuka, predviđeno je polaganja testa, kada će polaznicama biti uručeni sertifikati.

Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa je istakao da je cilj projekta povećanje nivoa svesti javnosti o značaju ravnopravnosti i poboljšanja ekonomskog položaja žena.

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.