Medveđa Vesti

Potpisani ugovori o revitalizaciji atarskih puteva

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković prisustvovala je danas potpisivanju ugovora o korišćenju sredstava za uređenje poljskih puteva i komasacije sa predstavnicima 61 jedinice lokalne samouprave.

Beograd – Za uređenje poljskih puteva i komasaciju zemljišta obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu većem od 347 miliona dinara, budžetom Republike Srbije i odgovarajućom uredbom, a kako je izjavila Bogosavljević Bošković, ta sredstva će u potpunosti biti iskorišćena zahvaljujući potpisivanju ugovora.

Arsic u BG 01

U ime opštine Medveđa ugovor je potpisao predsednik te opštine dr Nebojša Arsić. U opštini Medveđa biće revitalizovano 80.400 m2. Za tu namenu iz budžeta Srbije biće izdvojeno 7.676.203 dinara a iz budžeta opštine Medveđa 9.882.596 dinara. Po rečima Nebojše Arsića odmah će biti raspisana javna nabavka za izbor najboljeg ponuđača, kako bi se što pre krenulo sa radovima.

 

Arsic u BG 03 Arsic u BG 02

Bogosavljević Bošković je objasnila da su na osnovu Uredbe o utvrđivanju programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2016. godinu i raspisanog Konkursa za uređenje poljskih puteva danas zaključeni ugovori sa 59 jedinica lokalne samouprave koje su ispunile predviđene uslove Uredbom i Konkursom. „Ukupna vrednost ove investicije je 691,6 miliona dinara, a učešće Ministarstva je 304 miliona dinara i ovim sredstvima ćemo u narednih 120 dana urediti oko 905 kilometara poljskih puteva“, kazala je Bogosavljević Bošković, dodajući da će na revitalizaciji puteva biti angažovana domaća preduzeća.

Arsic BG 05

Potpisivanju je pored ministarke poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković prisustvovala i direktorka Uprave za poljoprivredno zemljište pri Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Dragana Gođevac Obradović.