Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Poverenik lebanskih naprednjaka razgovarao sa građanima

Povereništvo lebanskih naprednjaka organiozovalo je danas sastanak na kome su građani Lebana mogli da povereniku ove stranke za Lebane Goranu Joviću iznesu neke od svojih problema, kao i da ukažu na neke nedostatke u radu lokalne samouprave koje ih muče.
Kako ističe poverenik SNS-a za Lebane Goran Jović ovo nije prvi put da on razgovara sa građanima i da sasluša njihove probleme. Po njegovim rečima kroz ove razgovore žele da vide koji to problemi najviše muče građana kao i koji su to nedostaci u funkcionisanju lokalne samouprave na koje građani imamu primedbu. 
„Danas smo imali  razgovor sa tridesetak građana kojima ćemo mi kao stranka pokušati da pomognemo da reše neke svoje probleme. Ovo nije prvi put da razgovaramo sa građanima, ali ćemo  sa ovom praskom nastaviti sigurno i u narednom periodu, možda jedmom mesečno“ kazao je poverenik SNS u Lebanu Goran Jović.
Jović dodaje da je najveći broj građana kao svoj problem naveo nezaposlenost. „Skoro 80 % ljudi sa kojima sam danas razgovarao su  vezani za nedostatak posla, a ostataka je vezan za neke komunalne probleme koje muče građane. Međutim to su problemi koje opština Lebane rešava, ali postoje prepreke jer negde nisu rešeni imovinsko pravni odnosi, negde su problemi administrativne prirode. problem je i taj što imovinsko pravna služba u opštini nije dugi niz godina funkcionisala, a ima i problema u viu nedostatka kadrova“ dodaje Jović.
On je zaključio da će povereništvo SNS-a u Lebanu, preko lokalne samouprave, da pomogne da se neki od problema reše.