Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Povereništvo Srpske napredne stranke u Lebanu danas obeležilo svoju krsnu slavu Svetu Petku

Povereništvo Srpske napredne stranke u Lebanu danas je, u skladu sa običajima i tradicijom ali i trenutnom epidemiološkom situacijom, obeležilo svoju krsnu slavu Svetu Petku. U stranačkim prostorijama presečen je kolač a ovogodišnji domaćin bio je Svetislav Pavlović.

Kako bi sve epidemiološke preporuke bile ispoštovane, stranačkoj slavi prisustvovalo je rukovodstvo lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Ivanom Bogdanovićem.

„Drago mi je što ste baš Svet Petku izabrali da bude pokroviteljica i zaštitnica vaše stranke. Imate na koga da se ugledate, blagočestiv je njen život bio. Neka gospod Bog isceli naše rane narodne, sve koje imamo molitvama Prepodobne majke Paraskeve i da sledeći nju zajedno izgrađujemo bolju i lepšu Srbiju. Da bude na korist i spasenje svih nas“ – kazao je u svojoj besedi protojerej Jablanički hadži Ivan Marković.

Svetislav Pavlović, ovogodišnji domaćin slave, kolač za narednu godinu predao je Branimiru Spasiću, narodnom poslaniku.

Poverenik Srpske napredne stranke u Lebanu, Goran Jović čestitao je slavu Svetu Petku svim pravoslavnim vernicima koji danas slave i svim članovima članovima stranke uz želju da sledeću slavu proslave u boljim okolnostima.

Ovom skupu prisustvovao je ograničeni broj gostiju, a primenjene su i sve mere epidemiološke zaštite koje su propisane od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

 

Info centar juga