Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Povodom 104. godišnjice proboja Solunskog fronta u selu Šumane položeni venci na spomen obeležje palim borcima

Povodom 104. godišnjice proboja Solunskog fronta danas su u selu Šumane položeni venci na spomen obeležje palim borcima. Pored predstavnika opštine Lebane vence su položile delegacije Republičkog odbora saveza potomaka ratnika Srbije od 1912-1918, Jablaničkog okružnog odbora SPRS, Jablaničkog okružnog odbora SPRS, Jablaničkog okružnog odbora SUBNORa, OO SUBNOR Medveđa, Udruženja boraca rata od 1990 Lebane, Crvenog krsta Lebane, Udruženja penzionera Lebane, MZ Šumane, Udruženja ratnih i vojnih invalida i porodice poginulih boraca Lebana. Minutom ćutanja odata je počast junacima i žrtvama Prvog svetskog rata, a učenici OŠ Vuk Karadžić iz Šumana pripremili su prigodan program.

„Danas svi svojim prisustvom želimo da otrgnemo od zaborava herojsku borbu Srbije i srpskog naroda za slobodu i odamo dužnu poštu poginulim, kao i svim učesnicima proboja fronta. Pre 104 godine poginuo ili nestao skoro svaki treći stanovnik, svako naselje naše opštine imalo je ratne i civilne žrtve. U Srbiji i Republici Srpskoj obeležava se i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u znak sećanja na ovaj važan događaj za srpsku istoriju i potomstvo“ rekao je Aleksandar Miljković, predsednik OO Saveza potomaka ratnika i OO SUBNOR-a.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.