Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

POZIV leskovčanima da izmire svoja dugovanja

Odeljenje za finansije grada Leskovca, Odsek lokalne poreske administracije podseća poreske obveznike poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, komunalne takse na firmu, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine, naknade za korišćenje građevinskog zemljišta da izmire svoje obaveze, dospele na dan 31.12.2017.

S obzirom na to da rashodi gradkog budžeta zavise od prihoda koji se ostvare u toku godine, takođe zavisi i mogućnost grada da svoje obaveze blagovremeno izmiruje.

Ovom prilikom se građani i privrednici podsećaju da na osnovu poreskih obaveza grad Leskovac od građana i privrednika potražuje oko 2,2 milijarde dinara, što predstavlja oko 60% ovogodišnjeg budžeta grada.

Ukoliko bi ova dugovanja prema gradu bila izmirena, mogla bi da se povećaju izdvajanja za mlade, poljoprivredu, izgradnju ulica, vodovodnih i kanalizacionih mreža, kulturu, sport, stanovnike bez primanja, odnosno, da se odgovori obavezama koje su postavljene Odlukom o budžetu grada Leskovca.

Grad Leskovac je u toku decembra 2017. izmirio sve obaveze po osnovu raspisanih konkursa za subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača.  U toku januara tekuće godine biće izmirene sve obaveze prema zaposlenima po osnovu zaostalih plata. Najuspešniji talenti će biti nagrađeni za Svetog Savu. U toku februara biće isplaćene jubilarne nagrade zaposlenima u osnovnom i srednjem obrazovanju. Obaveze prema dobavljačima i izvođačima se uredno izmiruju.

Da bi moglo da se nastavi sa realizacijom plana i programa, a sve u cilju zadovoljenja potreba građana i privrede, neophodno je da poreski obveznici uredno izmiruju svoje obaveze prema gradu.
Svest o značaju izmirenja dospelih obaveza prema budžetu grada mora da se podigne na viši nivo, a u korist svih građana Leskovca, navodi se u saopštenju.