Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije i Vojska Srbije organizovaće tokom avgusta predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka u pet gradova i opština u Republici.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da će štandovi na kojima će zainteresovani mladići i devojke moći da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja biti postavljeni 7. avgusta u Žitištu i Valjevu, 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi.

To će, ujedno, biti prilika da oni koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije i dobrovoljno odsluže vojni rok popune prijave na konkurs i započnu proceduru.

Interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka naročito je prisutno među mladima koji nameravaju da stupe u profesionalnu vojnu službu.

Poboljšanje uslova rada i životnog standarda pripadnika Vojske, značajna ulaganja u savremeno naoružanje i opremu, te mogućnosti profesionalnog razvoja i usavršavanja doprineli su tome da u očima mnogih mladića i devojaka sistem odbrane postane poželjan ambijent za ličnu i profesionalnu afirmaciju.

Zainteresovani građani će od pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije biti u prilici da saznaju šta podrazumeva i kako izgleda dobrovoljno služenje vojnog roka i kakve prednosti donosi kada je reč o kasnijem zaposlenju u Vojsci.

Javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka stalno je otvoren, a informator o dobrovoljnom služenju vojnog roka možete preuzeti ovde.

infocentarjug.rs