Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa

Poziv zainteresovanim licima koja žele da pokrenu sopstveni biznis

Od 19. do 30 aprila. 2018. godine u opštini Medveđa održaće se prezentacije ovogodišnje kampanje u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana„, koji realizuje Nemačka organizacija HELP, a koji finansira Vlada Nemačke.

Opšti cilj programa je povećanje kapaciteta ekonomski i socijalno ugroženih grupa stanovništva i njihovo puno uključivanje u društvo. Posebni ciljevi programa su smanjenje siromaštva među ekonomski ranjivim grupama, povećan pristup tržištu rada osuđenim i bivšim osuđenim licima i bolja inkluzija Roma u crnogorsko društvo.Kroz dodelu grantova u opremi, poslovne i stručne obuke, umrežavanje i mentoring, projektne aktivnosti će doprineti ekonomskom osnaživanju ciljne grupe, smanjenju siromaštva i povećanju mogućnosti zapošljavanja, uz primenu mehanizama za osnaživanje razvoja mikro biznisa u ciljnim gradovima i opštinama. Posebna pažnja biće posvećena mogućoj sinergiji između nacionalnih, regionalnih i lokalnih inicijativa.

Projekat se realizuje u regionu Zapadnog Balkana, au Srbiji su obuhvaćeni gradovi Leskovac, Medveđa, Niš, Pirot i Svrljig.

Ciljna grupa su startup, mikro i mali biznisi, nezaposleni mladi, žene, nacionalne manjine, osobe sa invaliditetom, manje zapošljive kategorije stanovništva.

Pozivaju se sva zainteresovana lica koja žele da započnu sopstvenu poslovnu delatnost da prisustvuju prezentacijama za detaljne informacije o načinu i uslovima konkursa.

Prezentacije će se održati po sledećem rasporedu:

19.04.2018. četvrtak Medveđa, opštinska sala od 12 sati

23.04.2018. ponedeljak Sijarinska banja, hotel Gejzer od 12 sati

25.04.2018. sreda Lece, OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ od 12 sati

27.04.2018. petak Tulare, OŠ „Vladimir Bukilić“ od 12 sati

30.04.2018. ponedeljak Medveđa, opštinska sala od 12 sati