Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Praktična obuka za proizvodnju pčelinjih proizvoda za mlade pčelare i pčelarke udruženja Apis iz Medveđe

Mladi pčelari i pčelarke udruženja Apis iz Medveđe, zahvaljujući podršci projekta Ministarstva omladine i sporta i u saradnji sa ostalim partnerima, u petak, 07. decembra, realizovali su još jednu praktičnu obuku za proizvodnju pčelinjih proizvoda. Ova obuka je imala za cilj da mladim pčelarima/pčelarkama ukaže na činjenicu da pčelarstvo nije samo proizvodnja meda već da paralelno sa medom oni uspešno mogu proizvoditi i propolis, polen, matičnu mleč, kozmetiku, sapune, sveće i još pregršt drugih različitih proizvoda od kojih mogu ostvarivati dodatne prihode.

   

Praktičnu obuku za proizvodnju pčelinjih proizvoda realizovala je dugogodišnja pčelarka i mentorka Marina Petković iz Donjeg Bunibroda.

Formiranje oglednog pčelinjaka naziv je projekta koji je podržalo Ministarstvo omladine i sporta a koji ima za cilj da stimuliše zapošljavanje i samozapošljavanje mladih na teritoriji opštine Medveđa kroz razvoj pčelarskog biznisa sticanjem osnovnih teorijskih i praktičnih saznanja iz oblasti pčelarstva. Pored stručnih, mladi pčelari i pčelarke imaće mogućnost da prođu i poslovne obuke koje će im pomoći da budu produktivniji i konkurentniji na tržištu.

(Kraj)