Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Pravoslavno udruženje samo sloga Srbina spasava obeležava svoju slavu i organizuje multimedijalni scenski prikaz – „Vekovi Pravoslavni“

U susret jednom od najvećih srpskih praznika Svetog Save, inače slave „Pravoslavnog udruženja samo sloga Srbina spasava“, ovo udruženje u saradnji sa Kulturnim centrom – Medveđa, organizuje multimedijalni scenski prikaz – „Vekovi Pravoslavni“.

Ovo je jedan vid multimedijalne predstave koju je režirao Dominik Bogdanović, montažu i video materijal radio je Miloš Stojmenović – Nitro. U predstavi učestvuju članovi Gradskog amaterskog pozorišta „Katarza“ – Lebane, članovi „Pravoslavnog udruženja samo sloga Srbina spasava“ i amaterski glumci iz Medveđe.

Ovaj multimedijalni scenski prikaz kroz koji se provlači i dramska forma, napravljen je kako bi se i u pozorištima obeležila 800 godišnjica samostalnosti Srpske Pravoslavne crkve, a čitav projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

„Pozivamo sve meštane opštine Lebane da u petak 24. januarasa početkom od 18 sati u Domu kulture „Radan“ u Lebanu, dođu i pogledaju ovu predstavu, koja je od izuzetne važnosti za srpski narod. Kao što možemo da vidimo naš narod trpi velike udare i razne pritiske, naša vera pravoslavna i naše svetinje su na udaru u Crnoj Gori, a sutradan nam taj udar može doći i na pragu. Upravo ovakve predstave su od velikog značaja za naše ohrabrenje i očuvanje pravoslavne vere, za očuvanje identiteta našeg naroda i čitavog postojanja srpskog pravoslavnog bića“ navodi se u pozivu Pravoslovnog udruženja samo sloga Srbina spasava.

 

Info centar juga