Leskovac Vesti

Predizborna tribina SNS-a održana sinoć u Bratmilovcu

Predizborna tribina Srpske napredne stranke održana je sinoć u restoranu „Bella Nella“ u Bratmilovcu. Pored velikog broja članova i simpatizera iz naselja Ančiki, Bratmilovce i Mrštane, tribini na kojoj je data podrška kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije su prisustvovali i čelnici leskovačkog odbora Socijalističke partije Srbije, kao i čelnici ostalih stranaka koje su podržale Vučićevu kandidaturu.

Anica Jović, učenica IV razreda Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu, predstavila se prisutnima nabrajajući svoje nagrade iz oblasti turizma, koje je osvajala širom Srbije predstavljajući svoj grad Leskovac.

 

„Sadašnji premijer Aleksandar Vučić, kandidat za predsednika Srbije prvi je započeo kampanju „Moja Srbija“, kako bi prvo mi domaći turisti  shvatili kako u Srbiji može lepo da se živi i da letovanjem u našoj zemlji možemo da upoznamo njene lepote ali i pospešimo razvoj domeće ekonomije. Pre dva meseca napunila sam 18 godina i prvi put ću sada dobiti priliku da glasam i odlučujem o budućnosti Srbije. Želim bolju Srbiju, srećnije ljude i zato svoj glas dajem Aleksandr Vučiću a ujedno pozivam i sve vas da učinite isto“ – rekla je Anica Jović na mitingu u Bratmilovcu.

Kandidaturu Aleksandra Vučića podržao je i jedan od najuspešnijih privrednika sa ovih prostora, Zoran Dimitrijević, vlasnik kompanije „Keramike-Leskovac“.

„Nikada do sada nisam javno podržao ni jednog kandidata za predsednika a sada želim da znate razlog zašto to činim večeras. Postoje nekoliko stvari koje iz ugla jednog privrednika svaki kandidat mora da ispuni, da bi bio predsednik države. On mora da voli Srbiju, da radi za Srbiju, da stalno obilazi Srbiju i to od najvećeg do najmanjeg naseljenog mesta, da sluša glas naroda i privrednika. E zato je moj izbor Aleksandar Vučić, jer jedino on ispunjava sve ove uslove“ – kazao je Zoran Dimitrijević, vlasnik kompanije „Keramika Leskovac“ .

Na mitingu je govorila i Marina Dimitrijević, student prve godine doktorskih studija  na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.

„Verujem da samo znanje, veliki rad i zalagaje donose rezulate. Ni jedn uspeh ne postiže se preko noći. Za dobre stvari potrebno je vreme i Srbiji je potrebno vreme jer je dugo bila u mraku, da bi tako brzo mogla da se uzdigne, da se obnovi i otarasi tereta prošlosti i zakorači u bolju budućnost. Bitno je da su koraci već napravljeni i da smo na pravom putu. Zato je potrebno da ne budemo pasivni, da izađemo svi na izbore 02. aprila i zaokružimo broj 6“ – poručila je Marina Dimitrijević.

Velikom broju članova i simpatizera SNS-a, koalicionim partnerima i njihovim članovima na kraju se obratio i predsednik Gradskog odbora, dr Goran Cvetanović.

„Stalno sam u kontaktu sa privrednicima, poljoprivrednicima, sa narodom jer želim da čujem njihove probleme i njihove potrebe . Drago mi je kada čujem da naši poljoprivrednici mogu pristojno da žive od svoga rada jer je to naš zajednički cilj. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija vraća svoje dostojanstvo, vraća svoj ponos. Šta su radili oni pre nas, šta rade sada, osim što nas kritikuju a verujte mi to je najlakše. Lako je kritikovati a teško je nešto uraditi jer oni nisu sprovelili ni jednu akciju kako bi pomogli svojim sugrađanima“ – kazao je Cvetanović.

On  pozvao građane da na izborima odlučuju i srcem, ali i razumom, da imaju u vidu ko se od kandidata dokazao delima, a ko rečima.

„Podsetiću vas, sproveli smo akcije: pomozimo komšiji, razni paketići, lekari u akciji svake subote i nedelje, čišćenje grada i okoline pa i pomoć S Tamarom u akciji i to baš u vašem mestu sproveli smo mi. Da su, oni koji nas najviše kritikuju, uradili nešto mi ne bi morali da pravimo nove toalete u školama, da gradimo vododvodnu mrežu koja je trebala da se uradi mnogo godina ranije ali to nas ne obeshrabruje jer težimo da napravimo bolji i lepši Leskovac. Ulica Toma Kostić u naselju Ančiki ima problema sa kanalizacionom mrežom, mogu da kažem da radovi na izgradnji kanalizacione mreže kreću vrlo brzo, najkasnije za desetak dana. Izgradnja zdravstvene ambulante ovde je započeta pre par godina ali bez građevinske dozvole, mi ne želimo da budemo kao naši predhodnici, ništa nećemo raditi bez dozvola. Očekujemo da u toku naredne nedelje građevinska dozvola bude gotova kako bi krenuli sa radom a grad će uložiti 8,4 miliona dinara, kako bi u svom mestu imali zdravstvenu ambulantu“ – poručio je Cvetanović, pozvavši sve prisutne da 02. aprila izađu na izbore i glasaju za bolju i lepšu Srbiju zaokruživanjem broja 6.

Cvetanović je ujedno čestitao Nebojši Dimitrijeviću, direktoru Opšte bolnice Leskovac na nagradi koju će primiti u Londonu kao najbolji menadžer godine i nagradu za najbolju bolnicu u regionu za 2016. godinu.

(ICJ)