Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Predložite projekat za narednu budžetsku godinu

Opština Vlasotince i ove godine, prilikom pripreme budžeta za narednu godinu, uključuje građane u proces predlaganja i izbor projekata i aktivnosti, koji mogu biti finansirani javnim sredstvima. Važno je da se predloženi projekti odnose na objekte, odnosno potrebe koje su u nadležnosti lokalne samouprave.

„Pozivam građane da do 10. septembra predlože projekte i (ili) aktivnosti za koje smatraju da mogu da učine život u našoj opštini kvalitetnijim i lepšim. Projekat može biti i kapitalni projekat, u smislu da obuhvata izgradnju novih objekata ili značajne, dugoročne radove na unapređenju postojećih objekata, ali može biti i skup aktivnosti čiji je cilj da unaprede život građana“, kaže predsednik opštine Bratislav Petrović.

Tako popunjeni Obrazac za predlaganje projekata može se preuzeti u Uslužnom centru opštine Vlasotince, Trg oslobođenja broj 12, radnim danima od 7 do 15 sati, kao i u Domu zdravlja, Pošti i svim seoskim mesnim kancelarijama. Popunjene obrasce možete predati u uslužnom centru. Takođe, elektronsku verziju obrasca moguće je preuzeti i sa sajta opštine Vlasotince na linku https://vlasotince.rs/poziv-za-predlaganje-projekata-koji-ce-se-finansirati-iz-budzeta-opstine-vlasotince-za-2021-godinu-2/

Obrazac poslati na e-mail šefa Odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti sasa.m@vlasotince.org.rs. Komisija za participativno budžetiranje će razmatrati stepen spremnosti predloženih projekata za realizaciju. Za listu projekata koje je moguće uključiti u budžet za 2022. godinu biće organizovano glasanje na sajtu opštine.
O načinu predlaganja projekata i ostalim detaljima akcije, možete se informisati na sajtu opštine: https://vlasotince.rs/ ili putem telefona 063/428906 (Marinko Đorđević), radnim danima od 8-14 časova.

 

infocentarjug.rs