Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Predsednik Bogdanović obišao renoviranu zdravstvenu stanicu u Bošnjacu (VIDEO/FOTO)

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović sa svojim timom saradnika i direktorom Doma zdravlja Vladanom Stanojevićem obišao je zdravstvenu stanicu u Bošnjacu gde je urađena rekonstrukcija krova sa olucima, rasveta i molersko fasaderski radovi.

„Zdravstvena stanica u Bošnjacu je bila u jako lošem stanju, da bi se krenulo sa radovima i renoviranjem morali smo najpre rešiti pravno imovinske odnose koji nisu bili rešeni. Rešili smo i taj problem i nakon toga se krenulo sa radom. Iz opštinskog budžeta do sada je uloženo 3,3 miliona dinara a ono što je jako bitno nastavićemo sa radovima. Plan nam je da uradimo prilazni plato ispred Zdravstvene stanice i energetsku sanaciju objekta jer sada imamo ozakonjen objekat i imamo pravo da konkurišemo kod Kancelarije za javna ulaganja i da objekat kompletno uredimo po standardima koji su neophodni i treba da budu“ kaže Bogdanović.

Opširnjie u video prilogu…

Doktor Zoran Colić, šef Zdravstvene stanice u Bošnjacu kazao je da se u ovaj objekat više od deset godina nije ništa ulagalo i da je stanje bilo, kako je rekao dr Colić, u „haotičnom“ stanju.

ICJ – Zdravstvena stanica Bošnjace NEKAD i SAD
ICJ – Zdravstvena stanica Bošnjace NEKAD i SAD

„Krov je prokišnjavao te su po hodnicima bile raspoređene kofe i bilo je pitanje dana kada će ovaj objekat biti zatvoren. Međutim, posle obilaska predsednika opštine, Ivana Bogdanovića dogovorili smo da se što pre krene se radovima. Kao što je i rekao predsednik, najpre smo morali da rešimo pravno imovinske odnose i već se u martu mesecu krenulo sa radovima. Danas ova ustanova izgleda vro pristojno u šta možete i sami da se uverite“- kaže dr Colić.

ICJ – Zdravstvena stanica NEKAD i SAD

Obilasku Zdravstvene stanice prisustvovao je i doktor Dragan Jovanović, pulmolog i član Opštinskog veća zadužen za oblast zdravstva u Lebanu, ovom prilikom rekao je da će se ubuduće velika pažnja pokloniti i zdravstvenim ambulantama u seoskim sredinama na teritoriji ove opštine.

ICJ – Predsednik Bogdanović i dr Jovanović

„U dogovoru sa predsednikom opštine Lebane krenuli smo u obnovu i renoviranje zdravstvenih stanica i ambulanti zato što je ovom sistemu zdravstvena zaštita jedna od vodećih u ovom momentu“- kaže dr Jovanović.

Zdravstvena stanica u Bošnjacu ima oko sedam hiljada zdravstvenih kartona, jer se ovde leče meštani iz devet sela. Upošljeno je četiri lekara i šest medicinskih sestara a radno vreme je od 7 do 20 časova i subotom od 7 do 14:30 časova.

U nastavku možete pogledati video snimka i fotografije kako je izgledala ova ustanova pre renoviranja a kako izgleda sada.

 

A nekada je izgledalo OVAKO!

infocentarjug.rs