Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Predsednik Bogdanović održao sastanak sa predstavnicima leskovačkog Narodnog muzeja

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, održao je sastanak sa predstavnicima leskovačkog muzeja, zajedno sa svojim saradnicima, kao i direktorima TOOL i Doma kulture.

Na sastanku je bilo reči o početku realizacije planova na teritoriji opštine Lebane, naročito na arheološkom nalazištu Justiniana prima.

Posetivši Lebane prošle godine, predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, obišla je i lokalitet iz VI veka Caričin grad i tom prilikom izjavila da se država trudi da ovo arheološko nalazište bude na listi UNESCO zaštite, da će to dodatno privući turiste iz zemlje i sveta.

Takođe od velikog značaja je i put preko Radan planine, odnosno povezivanje Lebana, Bojnika, Medveđe, Prokuplja i Kuršumlije. Povezivanjem banja na ovom području sa lokalitetom Caričin Grad i Đavoljom varoši, omogućiće i razvoj seoskog turizma. Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović je član Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj južne Srbije, na čijem sastanku je dogovoreno da radovi na teritoriji opštine Lebane počnu ove godine, a plan za put preko Radan planine ušao je u budžet za 2022 godinu.

infocentarjug.rs