Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Predsednik opštine Lebane priredio danas svečani prijem za mlade talente

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović priredio je danas, u holu Doma kulture, svečani prijem za mlade talente.

Prisutnim studentima se najpre obratila Nataša Stojanović, predsednik Komisije za mlade talente, rekavši da prijava jednog studenta ne ispunjava uslove iz Pravilnika, a da prijave 31 studenta ispunjavaju uslov za dodelu podsticajnih sredstava.

Predsednik opštine Ivan Bogdanović rekao je u svom obraćanju prisutnim studentima da ovo nije samo nagrada mladim ljudima već i stimulacija za dalji rad, i da će lokalna samouprava uvek dati puno podršku mladim ljudima koji su ujedno i ambasadori svoje opštine. Od ukupnog broja, ovo pravo steklo je sedmoro studenata na doktorskim studijama, dvoje na master studijama i 22 na osnovnim akademskim studijama. Sredstva je dobilo 12 studenata u iznosu od 30.000 dinara sa prosekom od 9,0 do 9,49 , iznosu od po 35.000 dinara dobilo je 14 studenata sa prosekom od 9,50-9,99  i po 40.000 dinara dobilo je pet studenata sa prosekom 10.

Kako je rečeno ovom prilikom opština Lebane će nastaviti da podržava sve inicijative i uspehe mladih i talentovanih sugrađana. Ukupan iznos uplaćenih sredstava na tekućim računima studenata 1.050.000,00 dinara.

infocentarjug.rs