Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Predškolci iz vrtića „Dečja radost“ recitovali u čast Svetog Save

Predškolska grupa u centralnom vrtiću „Dečja radost“ u Lebanu danas je uz pomoć svojih vaspitača priredila priredbu u čast Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa.

Direktorka ove ustanove Nevena Zdrvaković, poželela je svoj deci srećnu školsku slavu, sa željom da budu dobri budući đaci prvaci.

„Uz pomoć svojih vaspitačica pripremili su veoma zanimljivu priredbu, i nemojmo im zameriti ako se potkrade neka sitna greška, jer su oni ipak samo deca, naš ponos. Želela bih da pohvalim i njihove vaspitačice koje su vredno radile sa decom i pripremile ovu priredbu“ naglasila je Zdravkovićeva.

Ova priredba je prilika da se predškolska deca uče i saznaju mnoge interesantne i važne sekvence iz života našeg velikog svetitelja. To je i svojevrsna prilika da se deca upoznaju sa običajima i istorijom našeg naroda, kao i da uče, čuvaju i neguju svoje kulturno nasleđe, govor i govorno stvaralaštvo. Nakon Svetosavske himne ređale su se recitacije koje su prikazale celokupan zivot i rad našeg velikog prosvetitelja i prvog srpskog arhiepiskopa.

Ovogodišnji domaćini slave bili su Nenad i Olivera Aleksić, a kolač za narednu godinu predali su Dejanu i Bojani Anđelković iz Lebana.

 

   

   

   

   

    

   

   

   

   

(ICJ)