Lebane Vesti

Predstava Crvenkapa druga na smotri scenskog učiteljskog stvaralaštva

Učiteljsko društvo iz Leskovca, organizovalo je sedmu po redu Republičku smotru scenskog učiteljskog stvaralaštva, koja je održava juče i danas održana u leskovačkom Narodnom pozorištu. Na smotri je učćestvovalo dvanaest osnovnih škola iz Srbije, BIH, Makedonije. Svaka škola se predstavila sa po jednom predstavom.

Pokrovitelji smotre bili su grad Leskovac, Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja.

Na smotri su se predstavile škole iz Lebana, Zemuna, Smederevske Palanke, Novog Pazara, Skoplja, Kruševca, Kraljeva, Knjaževca, Mladenovca, Bačke Palanke i Inđije.

Smotra je takmičarskog karaktera, a nagrade su plakete za najboljeg glumca, najbolju mušku i žensku ulogu, kao i za najbolju režiju. O nagradama je odlučivao tročlani žiri u sastavu Zoltan Fridman, reditelj, Dušan Blagojević, profesor srpskog jezika i književnosti i Miodrag Krčmarik, profesor scenskog pokreta.

Svoje mesto na smotri obezbedila je i predstava Crvenkapa, koju su pripremile Jasminka Bogdanović i Dubravka Đorđević sa učenicima OŠ Vuk Karadžić iz Lebana. Ovo je veliki uspeh jer iz našeg regiona samo je Lebane imalo svog predstavnika na smotri, ističu iz ove obrazvone ustanove.  A da se trud isplatio govori da je predstava zauzela drugo mesto i pokupila još pregršt nagrada na smotri.

Predstava Crvenkapa zauzela je 2. mesto na Republičkoj smotri scenskog učiteljskog stvaralaštva. Takođe, usledila je diploma za najbolju scenografiju, za najbolju muziku, najbolju mušku epizodnu ulogu Grima koju tumači Jakov Miljković, i najoriginalnije izvođenje Luke Stankovića u ulozi Vuka.

Bravo za naše male glumce!