Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Predstava „Sačuvajmo prirodu“ izvedena danas u Lebanu

Ekološka predstava za decu Sačuvajmo prirodu prikazana danas za đake prvake na sceni Doma kulture „Radan“.

Ovo je predstava u kojoj Boca Zloća i Zorica Dobrica decu upoznaju sa stranim i čudnim terminima kao što su reciklaža, ekologija, te zaštita prirode i njeno očuvanje, a sve to opet kroz igru i zabavu. U predstavi su isprepletani bajkoviti i realni likovi koji su u funkciji jedni drugima.

 

 

U predstavu nas uvodi Boća Zloća, namrgođeni probisvet, danguba i lenština. Oko njega smeće, dim, flaše, ostaci od hrane. Pojavljuje se Zorica Dobrica, koja hitro sređuje haos koji je Zloća napravio i ukazuje mu da takvo ponašanje nije primereno. Svakako bi se mogao baviti korisnijim stvarima. Poziva ga da joj pomogne u očuvanju i sređivanju životne sredine i na taj način spase sebe od dosade i uradi nešto korisno.

Do ekološke katastrofe ipak nije došlo jer je Zorica Dobrica uspela da prevaspita nevaljalog Zloću i sačuva prirodu.

Predstava je interaktivna sa decom, propraćena originalnim songovima i živopisnom koreografijom. A deca ne samo da imaju slobodu da komentarišu već su aktivno sa glumcima učestvovala u predstavi.

   

Igraju Tanja Krčamrik glumica zaposlena u Narodnom pozorištu Leskovac i Miodrag Krčmarik glumac, zaposlen kao profesor na dramskom odseku Fakulteta umetnosti Priština – Kosovska Mitrovica.