Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Predstava „Sve je u redu“ pobedila na 6. Juventafestu u Sarajevu

Kažu šlag za kraj. Tako je i bilo. Buran aplauz i publika na nogama za predstavu „Sve je u redu“. Svaka čast Gimnazijalci, svaka čast majstori! Stručni žiri, koji su činili Emina Minka Muftić, Slađana Zrnić i Igor Pavlović, Grand Prix za najbolju predstavu su dodelili teatru Gimnazijalac iz Lebana za predstavu „Sve je u redu“.

Šesti internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest završen je večeras u Sarajevu. U proteklih pet dana glavni grad Bosne i Hercegovine ugostio je skoro 150 mladih teatarskih stvaralaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Češke. 

Članovi lebanskog Teatra Gimnazijalac oduševili su večeras u Pozorištu mladih u Sarajevu predstavom „Sve je u redu“ i sasvim zasluženo osvojili Grand Prix 6. internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest. 

Publika je bila oduševljena. Čitava sala je ustala i pozdravila naše glumce dugim aplauzom. Ljudi su bili oduševljeni. Bilo je tu profesionalnih reditelja i glumaca iz Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Praga… Dubok naklon za naš rad. Moram priznati da prija kako glumcima, tako i meni. Ovo je veliki uspeh gimnazijalaca iz Lebana koji su zahvaljujući Jasminkinoj knjizi stvorili jednu čaroliju, i njome fascinirali divnu publiku, a i žiri u Sarajevu. rekao je za Info centar juga reditelj predstave Dušan Blagojević.

Jasminka Petrović, po čijoj je knjizi urađena predstava čestitala je celoj ekipi na još jednom uspehu. „Ljudi, cestitam! Bravo! Zagrljaj za pobednike, sve učesnike, organizatore, žiri, publiku, Jasnu, za Juventafest!!! Hvala što ovaj svet činite i lepšim i boljim“

Uzbuđenje nije krio ni jedan od nosilaca radnje predstave „Sve je u redu“ Petar Petrović. On je za portal www.klix.ba rekao da je veoma uzbuđen i srećan zbog još jednog trijumfa.

„Jako sam uzbuđen, neizmerno mi je drago što sam učesnik nečega ovako ogromnog i lepog. Pored svega, najbitnije mi je da smo pokazali da smo tu da rešimo probleme, što smo i dokazali na sceni. Pobedili smo sve predrasude, sve granice kroz predstavu“, istakao je član Teatra Gimnazijalac Petar Petrović iz Lebana. 

Lebanski gimnazijalci su sa ovom predstavom već osvojili pregršt nagrada na festivalima širom Srbije, a sada su svojim talentom i odličnom glumom osvojili žiri i van granica naše zemlje. Još jednom BRAVO za naše mlade glumce.

 

 

 

 

Žiri je dodelio Specijalnu nagradu sjajnim i mnogobrojnim srednjoškolcima Druge gimnazije iz Maribora za mjuzikl „San ljetne noći‟, kojim je u četvrtak u Narodnom pozorištu Sarajevo otvoren ovogodišnji Juventafest. Pre izvođenja predstave „Sve je u redu“ od 18 sati na Ajfelovom mostu održan je defile učesnika ovogdišnjeg Juventafesta.

Na ovogodišnjem Juventafestu takmičilo se šest predstava i po oceni žirija sve predstave su odlične što potvrdjuje da ovaj festival drži do kvaliteta. Spečifičnost ovog festivala je i u tome što su svi učesnici svih dana koliko traje festival u Sarajevu, gde pored izvođenja predstava imaju raznovrsne kreativne radionice, tako da pored glumačkog imaju priliku da pokažu još neki talenat.

Foto: www.facebook.com/juventa.fest/ 

www.klix.ba/www.radiosarajevo.ba