Jug Srbije Medveđa Vesti

Predstavnici firme Bata Energy u Medveđi

Opštinu Medveđa su posetili predstavnici firme Bata Energy iz Niša koji su prezentovali svoje potrebe za izgradnju solarnih elektrana i nove fabrike peleta.

Kako je broj sunčanih sati veliki u Medveđi našao se zajednički interes za pokretanje razgovora oko postavljanja kako krovnih tako i zemljanih solarnih panela. Kako je i šumsko bogatstvo veliko izrazili su interesovanje za postavljanje nove linije za proizvodnju peleta. U uvodnom razgovoru našao se zajednički interes pa će opština ozbiljno pristupiti daljim razgovorima jer su obnovljivi izvori energije subvencionisani od strane države a Medveđa je zbog velikog broja sati veoma aktuelna.

„Prioritet opštine Medveđa je smanjenje nezaposlenosti, tako da su svi investitori dobrodošli. Današnji razgovor je poslužio za prezentaciju potencijala naše opštine koji su u ovoj grani značajni. Definisali smo polje interesovanja i krećemo u konkretne razgovore“ –  kazao je Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

U Medveđi uspešno radi solarna elektrana instalirana na krovu hale bivšeg Termoventa a postoje i veliki neiskorišćeni kapaciteti za razvoj ovog vida proizvodnje električne energije.