Bojnik Crna Trava Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Srbija Vesti

Predstavnici MUP-a održali sastanak u Jablaničkom okrugu: Nastavak aktivnosti na iznalaženju sistemskih rešenja u oblasti vanrednih situacija

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, na čelu sa državnim sekretarom u MUP-u Srbije Bojanom Jocićem, razgovarali su danas sa načelnikom Jablaničkom upravnog okruga Milošem Ćirićem, gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i predsednicima opština Lebane, Bojnik i Medveđa u okrugu o merama koje treba preduzeti kako bi se na ovom području smanjili rizici i štete od poplava i drugih elementarnih nepogoda.

„U razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave i svih javnih preduzeća nadležnih za suzbijanje elementarnih nepogoda, organizujemo sastanke kako bi utvrdili koje su neuralgične tačke i kako da rešimo te probleme“ – rekao je Bojan Jocić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 

Luka Čaušić, načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije kazao je, na današnjoj konferenciji za novinare u Leskovcu, da ovi sastanci imaju za cilj pripremu akcionog plana za rešavanje dugogodišnjih problema jer se poplave događaju na decenijama problematičnim tačkama.

„S obzirom na to da je u gradu na snazi vanredna situacija zbog pandemije virusa korona ali i zbog posledica poplava koje su nas zadesile pre mesec dana, ova poseta je značajna jer je njen cilj sagledavanje stanja i potreba naše teritorije, ali i unapređenje rada na terenu kao i efikasnija zaštita stanovništva. Nažalost, jug Srbije ni ove godine nisu zaobišle poplave ali smo organizovanim delovanjem i angažovanjem ljudstva i mehanizacije uspeli da rešimo veći deo problema. U predstojećem periodu nas očekuje hladni talas i padavine karakteristične za ovo doba godine zbog čega je značaj ovog sastanka još veći. Ne možemo protiv prirode i vremenskih nepogoda, saradnjom i dobrom koordinacijom sa nadležnim institucijama možemo da doprinesemo da što bolje zaštitimo stanovnike, domaćinstva i useve na teritoriji čitavog Jablaničkog okruga. Radimo na zajedničkom zadatku, a to je blagostanje, sigurnost i bezbednost građana i siguran sam da će ovaj sastanak dati dobre rezultate“ – rekao je gradonačelnik Leskovca i Komandat štaba za vanredne situacije dr Goran Cvetanović.

Pre sastanka u zgradi Jablaničkog upravnog okruga održan je i kratak sastanak u kabinetu gradonačelnika Leskovca.

 

infocentarjug.rs