Lebane Vesti

Predstojeći vikend u Lebanu u znaku biciklizma

Ovog vikenda, 03. i 04. jula, u organizaciji Opštine Lebane, Sportskog saveza opštine Lebane i Tour de fun održaće se drumski izazov Caričin grad.

U subotu 3. juna sa početkom u 12 časova u holu Doma kulture „Radan“ održaće se edukacija na temu „Bezbednost učesnika u saobraćaju na dva točka“. Istog dana od 18 časova održaće se trka guralicama na koju pravo učešća imaju deca rođena 2017. godine i mlađa (uzrasta od šest godina i mlađa deca).

Na poligonu spretnosti od 18 časova, u prvoj kategoriji takmičiće se mali biciklisti rođeni 2014. i 2015. godine (prvi i drugi razred), u drugoj kategoriji takmičiće se deca rođena 2012.i 2013.godine (treći i četvrti razred). U slučaju loših vremenskih uslova događaj će biti održan u Hali sportova.

U nedelju 04. juna sa okupljanjem od 09:15 u centru Lebana, porodična vožnja biciklom do Caričinog grada. Na poligonu spretnosti ispred Vizitorskog centra „Teodora“ kod lokaliteta Caričin grad, takmičiće se mali biciklisti rođeni od 2008. do 2011. godine (od petog do osmog razreda).

Ove trke su besplatne, a pobednike očekuju vredne nagrade.

Velika trka za odrasle „Drumski izazov Caričin grad“ održaće se u nedelju sa početkom u 10 časova iz centra Lebana putem planine „Radan“ i nazad do arheološkog lokaliteta Caričin grad.