Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Prokuplje Vesti

Prekogranična saradnja Medveđe, Leposavića, Prokuplja i Skoplja

Juče je u Prokuplju održan radni sastanak povodom projekta prekogranične saradnje između gradova Prokuplja, Leposavića, Medveđe i Skoplja koji će se finansirati iz EU fondova, a nosilac projekta je naš proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić.
Opštinu Medveđa predstavljao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić koji je za Info centar juga rekao da je projekat od izuzetnog značaja za mlade u opštini Medveđa i da će lokalna samouprava na čelu sa njim učiniti sve da se projekat uspešno realizuje.
Dugogodisnje iskustvo Vladimira Vanje Grbića rada sa decom, navelo je da pokrene kamp za decu tako što će koristiti odbojku za sve aspekte razvoja dečije ličnosti. Na ideju da pokrene prekogranične projekte je došao kako bi stvorio čvrste veze između ovih regija. lsto tako želi da korišćenjem odbojke na originalan način prebrodi sve prepreke u komunikaciji na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, jer u sportu nema geografskih granica već je jedina granica aut linija .
Projekat bi bio realizovan u trajanju od 3 godine ( po 10 meseci), koji bi obuhvatao praćenje motoričkog, psihološkog, funkcionalnog i postulatnog statuta dece različitog uzrasta (100 dece po gradu). Poslednja faza bi bila zajednički kampovi pod nadzorom stručnog kolegijuma.

   

Vanja Grbić juče je u Prokuplju predstavio celokupan projekat, kao i metodologiju rada sa decom.