Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Prekogranična saradnja – Poseta opštinama Kozloduj i Vrace u Bugarskoj

U cilju ostvarivanja zajedničkih projekata kroz međugraničnu saradnju Srbije i Bugarske, predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić i načelnica opštinske uprave  Svetlana Todorović, imali su veoma uspešnu posetu gradovima u Republici Bugarskoj.

Na poziv kmetice Kozloduja, Marinele Nikolov, opština Medveđa bila je i gost na organizovanoj večeri na trgu povodom dana vina i ljubavi uz tradicionalni folklor i poznatu Bugarsku pevačicu Nelinu.

Kozloduj grad je sedište u okviru Vračanske oblasti poznat i po istoimenoj Nuklearnoj centrali „Kozloduj“.

Nakon posete opštini Kozloduj, predstavnici opštine Medveđe posetili su i grad Vrace, sedište istoimene Vračanske oblasti. Vrace je oduvek bio „stražar“ na ovom strategijski važnom mestu jer ga okružuju velike kamene stene.

„Protokol o prekograničnoj saradnji sa Republikom Bugarskom biće potpisan u Medveđi 5. i 6. marta, za kada se planira uzvratna poseta predstavnika opštine Kozloduj. Krajnji cilj je da naše opštine sarađuju kako bi uzeli učešće u projektima prekogranične saradnje i koristile određena sredstva iz evropskih fondova. Ova saradnja je u interesu naših građana, kako bi oni imali koristi od toga u različitim oblastima: sportu, kulturi, turizmu i drugim sferama društvenog života. Nadam se da će naša saradnja sa susedima i ubuduće biti kvalitetna i veoma uspešna“ – rekao je dr Nebojša Arsić.

FOTO GALERIJA

                          

Izvor: Opština Medveđa