Jug Srbije Preševo Vesti

PREMIJER SRBIJE OBIŠAO IZBEGLICE U PREŠEVU

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas sa visokim komesarom UN za izbeglice Antonijom Guterešom privremeni prihvatni centar za migrante u Preševu gde su s eupoznali sa procedurom i uslovima u kojima migranti borave.

Vučić i Gutiereš, zajedno sa ministrom Aleksandrom Vulinom obišli su šator za popunjavanje upitnika, objekat u kojem se registruju migranti, odnosno u kojem se uzima otisak prsta, ambulantu, montažne kućice i šatore koje je podigao UNHCR, kao i  šator sa KD kontrolom, obišli su i zgradu bivše duvanske industrije koja se trenutno renovira i u kojoj će migranti, umesto u šatorima, biti tokom zimskog perioda  smešteni.

Premijer Vučić je razgovarao sa migrantima koji su čekali u redu za registraciju, pitao ih odakle dolaze, kako su smešteni, razgovarao sa decom, kao i sa radnicima koji se brinu o izbeglicama i koji rade na registraciji.

U prihvatnom centru boravi oko 600 ljudi, a očekuje se da će u toku dana organizovanim prevozom stići još 500 izbeglica koje dolaze vozom iz Makedonije.