Niš Srbija Vesti

Premijer Srbije svečano dočekao premijera Mađarske

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu delegaciju Vlade Mađarske, koju predvodi premijer Viktor Orban, uz počasnu gardu i intoniranje himni dveju zemalja.

Premijera Mađarske i članove njegovog kabineta, koji će boraviti u dvodnevnoj poseti Srbiji, dočekali su i ministri u Vladi Srbije, kao i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Za ponedeljak je predviđen obilazak deonice „Prosek– Bancarevo“ na istočnom kraku Koridora 10, zatim sastanak premijera dveju zemalja i bilateralni susreti ministara vlada Srbije i Mađarske.

Potom će biti održana zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Mađarske, svečano potpisivanje sporazuma i konferencija za novinare premijera Vučića i Orbana.

Premijeri dveju zemalja će, takođe, učestvovati na Biznis forumu u organizaciji Privredne komore Srbije i Nacionalne trgovinske kuće Mađarske.

Poslovni forum Srbija–Mađarska okupiće više od 170 kompanija iz dve države, a učesnicima skupa obratiće se i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktor Nacionalne trgovinske kuće Mađarske Žanet Duščaj-Ola.

Sektori koji će biti zastupljeni su poljoprivreda, prehrambena industrija, IKT, farmacija, hemijska industrija, građevina, energetika, zaštita životne sredine i obnovljivi izvori energije, mašinstvo, tekstil i sektor proizvodnje nameštaja.

1

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban prošetali su večeras centrom Niša, gde će sutra biti održana zajednička sednica vlada dveju zemalja.

Vučić i Orban obišli su Nišku tvrđavu i centar grada, gde su razgovarali sa građanima.

Oni su takođe posetili i Gradsku kuću, gde je priređena izložba fotografija njihovih ranijih susreta i prigodan muzički program.
Obilazak najvećeg grada na jugu centralne Srbije, Vučić i Orban završili su posetom Narodnom muzeju.