Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Premijera predstave „Sve je u redu“ u subotu u Lebanu

U subotu 5. maja od 18 sati publika u Lebanu imaće priliku da premijerno vidi predstavu „Sve je u redu“ u izvođenju teatra Gimnazijalac iz Lebana. Ulaz je besplatan.

„Sve je u redu je dirljiva priča o nama samima, o mladima u mraku, o mraku u mladima, o bolima i stradanjima, o nedostatku razumevanja. Predstava dotiče teme mlade generacije, budućih ljudi koji žele da budu bolji roditelji od svojih roditelja, verujući u ljubav koja će isceliti rane, predstava, kao i sjajna knjiga Jasminke Petrović, daje šansu i onim mladim ljudima koje su porodica i društvo davno otpisali“ rekao je nedavno za Info centar juga Dušan Blagojević, reditelj predstave.

  

Inače teatar Gimnazijalac je sa ovom predstavam trijumfovao na 22. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije u Kragujevcu.  Pored nagrade za najbolju predstavu u celini, glumci tetara Gimnazijalac osvojili su još nekoliko nagrada. Mila Stanković je dobila nagradu za glumačko ostvarenje za lik Silvane, a pohvalu je dobio i Petar Petrović za glumačko ostavrenje za lik Crnog. Lebanski Gimnazijalci dobili su i specijalnu nagradu za kolektivnu igru i nagradu za najbolji kostim.

Predstava „Sve je u redu“ rađena je po istoimenoj knjizi Jasminke Petrvić i čitava autorska ekipa imala je veliku podršku same autorke knjige. Reziju potpisuju članovi teatra Gimnazijalac i Dušan Blagojević, profesor srpskog jezika i književnoti u lebanskoj Gimnaziji. Svesrdnu podršku i ovog puta pružila je Ivana Krstić profesorka srpskog jezika i književnosti. Dramatizaciju teksta uradio je Dušan Blagojević, za kompozicije se pobrinuo Luka Ilić, za svetlo Milan Ivković, kostime su zajedničkim snagama osmislili članovi teatra Gimnazijalac i Danijela Vlahović, dok je plakat osmislio Miloš Bogdanović.

    

Subota, 5. maj 18 sati Dom kulture Radan i tetatar Gimnazijalac, premijerno za publiku u Lebanu predstava „Sve je u redu“.