Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Preminula beba koja je juče pronađena u mestu Ključ

Beba koja je juče pronađena u mestu Ključ pored Lebana preminula je danas na odelenju neonatologije leskovačke  Opšte Bolnice. Ovu vest za Info centar juga potvrdio je direktor leskovačke bolnice dr Nebojša Dimitrijević.
Žensko novorođenče koje je juče pronađeno u koprivama u mestu Ključ, pored puta koji vodi ka Oruglici, preminulo je danas na odelenju neonatologije Opšte bolnice u Leskovcu.
„I pored velikog napora lekara da bebi spasu život, novorođenče je nažalost izgubilo bitku.“ potvrdio je za Info centar juga direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević. On dodaje da je beba doneta u jako lošem stanju, cele noći je bila priključena na kiseonik i da su lekari dali sve od sebe da bebu stabilizuju, ali nažalost beba je izgubila bitku. 
Dimitrijević je potvrdio da se u bolnici nalazi ženska osoba tridesetdvogodišnja M.S. iz Oruglice, za koju se sumnja da je majka ove bebe jer je ginekološkim pregledom utvrđeno da se porodila.
„Žena negira da se porodila, a naši lekari su pregledom utvrdili da se ona porodila najverovatnije u toku jučerašnjeg dana. Ceo slučaj sada će preuzeti policija i Centar za socijalni rad“, rekao je za Info centar juga direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević.
Potsetimo bebu je juče pronašao slučajni prolaznik koji je odmah obavestio policiju. Brzom intervencijom lebanske policije i Hitne pomoći u Lebanu, beba je prebačena na odelenje neonatologije Opšte bolnice u Leskovcu. 
Pretpostavlja se da je beba rođena juče u toku dana jer je pored nje pronađena pupčana vrpca.