Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Prijem i nagrada za đaka generacije Sanju Svilenković iz Bučumeta

Opštinski fond “Milica Veličković“ koji je formiran sa ciljem nagrađivanja najboljih učenika generacije na teritoriji opštine Medveđa, iz godine u godinu dodeljuje nagrade učenicima koji su pokazali izuzetan uspeh u školovanju.

Nagradu u novčanom iznosu od 20.000 dinara, kao đak generacije dobila je Sanja Svilenković iz Bučumeta, za odličan uspeh u toku osmogodišnjeg školovanja. Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić i predsednik Skupštine opštine Medveđa, Milan Stevanović su tokom razgovora istakli da je do sada bio običaj da se ova nagrada dodeljuju na Vidovdan, ali da se iz opravdanih razloga i aktuelne situacije odlagalo uručenje očekivajući bolje vreme.

„Naša deca povrh toga što su skromna, vredna i kulturna, mogu da se pohvale i izuzetnim znanjem koje ponesu iz školskih klupa. Tako da pored pohvale učenicima, zasluge idu i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, čijim savetima, znanjem i trudom, ostvaruju zapažene uspehe i kroz dalje školovanje“- istakao je predsednika opštine Medveđa prilikom uručenja nagrade.

Fond za nagrađivanje najboljih učenika je inače oformljen odlukom Skupštine opštine Medveđa u znak sećanja na pok.Milicu Veličković, izuzetno talentovanu devojku, koja je postizala rezultate, kako u školi, tako i u crtanju, pisanju i u svemu čega se latila. Novac u fond pristiže sa raznih strana, od mnogobrojnih donatora, iz budžeta opštine Medveđa, kao i od prodatih slika majke pok.Milice, penzionisane nastavnice likovne kulture, ujedno i osnivača fonda, Kosare Veličković.

 

infocentarjug.rs